Lecablokke

Faldende orden

11 varer

pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

11 varer

pr. side

Lecablokke er blokke, som består af et mix mellem Leca letklinker / leca nødder og cement. Blokkene bruges primært til opmuring af eksempelvis sokler, hvor man tidligere har brugt fundablokke eller mursten. Leca blokke har store fordele i forhold til fundablokke og mursten. Produktets opbygning af sammenstøbte Leca nødder og de mange hulrum mellem nødderne gør, at blokkene har bedre varmeisolerende egenskaber og frostsikkerhed. Samtidig er Leca blokke både lettere og hurtigere at arbejde med, da de har en lavere vægt end fundablakke, og er derudover nemmere at forarbejde.

De er også nemmere at udføre sokkelpuds på end betonblokke, da pudslaget hæfter bedre på blokkenes porøse overflader. Der er altså mange gode grunde til at vælge Leca blokke, når der skal mures sokkel eller kældervægge.

Der findes mange typer lecablokke med forskellige egenskaber. De mest anvendte er den alm. Leca murblo, som er uisolerede murblokke beregnet til opmuring af sokler og mure i kældre. Ved isolerede gulve er der dog store fordele i at anvende en kombination af almindelige lecablokke og Leca termbloke, der består af en inder- og yderside i Leca og en midte i polystyren / flamingo. Polystyrenen i Leca termblokkene bryder kuldebroen, og forhindrer kulden fra jorden udenfor i at trænge gennem blokkene og ind i huset.