Letbeton

Faldende orden

6 varer

pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

6 varer

pr. side

Hvad er letbeton?

Letbeton er dybest set beton, som vi kender det – bare med en lettere densitet. Det vil sige, at det har en lavere vægt uden at gå på kompromis med styrken og holdbarheden. Letbeton er en overkategori for porebeton, gasbeton og skumbeton

Om letbeton

Letbeton er fremstillet af sand, cement, vand, brændt kalk og lette tilslag såsom kalkfiller og flyveaske. Letbeton fremstilles af de naturligt forekommende materialer: kalk, sand og vand. I selve fremstillingsprocessen tilføjes aluminium, der virker som hævemiddel. Herigennem får letbetonen dens letgenkendelige porestruktur, som også er grunden til, at porebeton er en af materialets mange navne. Denne særlige struktur er med til at gøre betonen lettere i vægt og håndterbarhed.

Letbeton bruges til opbygning af indvendige vægge i stort set alt nybyggeri. Skillevægge, flisevægge, reoler er blot tre eksempler. Her anvendes multiblokke eller multiplader af letbeton, der fås i forskellige mål – typisk 40x60 cm.

Fordelene ved letbeton

Udover den lette vægt er letbeton et fantastisk gør-det-selv-produkt. Letbeton er desuden hurtigt at bygge med, og alle – lægfolk og nybegyndere – vil derfor være i stand til at gå i gang med en opbygning i letbeton.

Yderligere fordele:

  • Mange anvendelsesmuligheder
  • Hurtig etablering af vægge
  • God holdbarhed – en skillevæg i letbeton kan sagtens klare et tungt TV
  • Letbeton har en mere energieffektiv fremstillingsproces

Er der ulemper ved letbeton?

Ifølge fagfolk findes der stort set kun fordele ved dette materiale. Den lette beton kan bearbejdes af alle, der har lyst til give sig i kast med det.

 

FAQ

Hvad er letbeton?

Det er blokke og elementer som benyttes ved nybyg og renovering. Blokkene afgiver ingen skadelige dampe, sikre mod skimmelsvampe, de kan ikke kan brænde, men som giver et sundt indeklima, er bæredygtige, giver god akkustik, holdbare og stærke (til både fladskræm og god lyd). Den lavere vægt på Letbeton elementer gør den attraktiv på byggepladser.

Er letbeton det samme som gasbeton?

Ikke helt - de hyppigste letbeton elementer benyttes oftest i forbindelse med nybyggeri. Et helt nyt hus kan have alle Letbeton vægelementer stående i løbet af én arbejdsdag. Letbeton kaldes også, Gasbeton, Porrebeton, skumbeton, men det er ikke helt det samme.

Hvad består letbeton af?

Letbeton er fremstillet af cement/beton, hvor man i produktionen har fjernet det tunge sten stenmateriale og i stedet for erstattet med tilslag. Tilslag dækker over Slagger, Træspåner, Flyveaske, letklinker og pimpsten, som er lette materialer. Blokkene isolerer relativt godt og han den effekt at den kan holde på varme (varmeakkumulering) som udgives fra mennesker og elektronik i løbet af dagen.

Hvordan monteres letbeton?

Med Montage lim typisk i 20 kg sække som skal blandes med vand.

Kan en letbeton skillevæg være bærende?

Letbeton vægge kan sagtens holde det store faldskærms tv eller det store 1/1 billede af svigermor. Klogt uanset hvad der skal hænges op at benytte en passende plugs.

Hvordan laver man letbeton?

Letbeton til parcelhuse produceres på fabrikker både i Dk og udlandet og fragtes ofte på lastbiler direkte til byggeplads.