Leca & Fundablokke

Lecablokke
Lecanødder
Fundablokke
Lecablokke er blokke, som består af et mix mellem Leca letklinker / leca nødder og cement. Blokkene bruges primært til opmuring af eksempelvis sokler, hvor man tidligere har brugt fundablokke eller mursten. Leca blokke har store fordele i forhold til fundablokke og mursten. Produktets opbygning af sammenstøbte Leca nødder og de mange hulrum mellem nødderne gør, at blokkene har bedre varmeisolerende egenskaber og frostsikkerhed. Samtidig er Leca blokke både lettere og hurtigere at arbejde med, da de har en lavere vægt end fundablakke, og er derudover nemmere at forarbejde.
De er også nemmere at udføre sokkelpuds på end betonblokke, da pudslaget hæfter bedre på blokkenes porøse overflader. Der er altså mange gode grunde til at vælge Leca blokke, når der skal mures sokkel eller kældervægge.
Der findes mange typer lecablokke med forskellige egenskaber. De mest anvendte er den alm. Leca murblo, som er uisolerede murblokke beregnet til opmuring af sokler og mure i kældre. Ved isolerede gulve er der dog store fordele i at anvende en kombination af almindelige lecablokke og Leca termbloke, der består af en inder- og yderside i Leca og en midte i polystyren / flamingo. Polystyrenen i Leca termblokkene bryder kuldebroen, og forhindrer kulden fra jorden udenfor i at trænge gennem blokkene og ind i huset.
Fundablokke er et meget populær støbemateriale i beton, der er velegnede som sokkelsten eller til opbygning af armerede vægge. Fundablokke kaldes også støbeblokke, forskallingsblokke, sokkelblokke eller også H-blokke (grundet formen).
Baggrunden for denne udformning er, at fundablokkene mures ovenpå hinanden og at hulrummet efterfølgende fyldes med beton. Fundablokke er desuden udformet med en nedsænkning i blokkens tværvægge, som giver plads til at der lægges vandret kamstål/tentorstå i mellem lagene af fundablokke, hvorved de opnår en meget høj styrke. Det kan være nødvendigt, hvis blokkene bruges som fundamentblokke eller til vægge, der udsættes for stor belastning eller tryk, eksempelvis vandtryk eller vægten fra tung trafik, der kører tæt op ad soklen eller væggen.
Brug af armeret eller ej, så kan fundablokke bruges til mange formål som kældertrapper, sokler til drivhuse, skure eller støttevægge. 
Skal du opbygge en sokkel til beboelse, så egner sokkelsten i beton sig dog ikke særlig godt, da de har en meget lav isoleringsevne. Her bør du i stedet bruge Leca/Lecaterm blokke som vi selvfølgelig også tilbyder her hos Net2trælast.