Fundablokke

Faldende orden

6 varer

pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

6 varer

pr. side

Fundablokke er et meget populær støbemateriale i beton, der er velegnede som sokkelsten eller til opbygning af armerede vægge. Fundablokke kaldes også støbeblokke, forskallingsblokke, sokkelblokke eller også H-blokke (grundet formen).

Baggrunden for denne udformning er, at fundablokkene mures ovenpå hinanden og at hulrummet efterfølgende fyldes med beton. Fundablokke er desuden udformet med en nedsænkning i blokkens tværvægge, som giver plads til at der lægges vandret kamstål/tentorstå i mellem lagene af fundablokke, hvorved de opnår en meget høj styrke. Det kan være nødvendigt, hvis blokkene bruges som fundamentblokke eller til vægge, der udsættes for stor belastning eller tryk, eksempelvis vandtryk eller vægten fra tung trafik, der kører tæt op ad soklen eller væggen.

Brug af armeret eller ej, så kan fundablokke bruges til mange formål som kældertrapper, sokler til drivhuse, skure eller støttevægge. 

Skal du opbygge en sokkel til beboelse, så egner sokkelsten i beton sig dog ikke særlig godt, da de har en meget lav isoleringsevne. Her bør du i stedet bruge Leca/Lecaterm blokke som vi selvfølgelig også tilbyder her hos Net2trælast.