Gasbeton / Porebeton

Faldende orden

Varer 1-12 af 15

Side
pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

Varer 1-12 af 15

Side
pr. side

Hvad er gasbeton?

Hos Net2trælast finder du den populære Gasbeton Multiplade som er en byggeplade i gasbeton (også kaldet porebeton eller letbeton), som er nemt at forme, løfte og sætte sammen, så du nemt kan lave en elegant indretning i alle typer rum. Pladene er særlig velegnet til skillevægge, bagmure, lydmure og vådrum.

Faktisk er der mange, der kalder gasbeton for naturens kreative byggemateriale, da det kun er fantasien, der sætter grænser, ja blokken har faktisk været i brug siden 50'erne. 

Med grundelementerne sand, vand og kalk er gasbeton et miljørigtigt byggemateriale, der giver et behageligt indeklima. Porebeton kan ånde (er diffusionsåben), er brandsikker og er modstandsdygtig over for råd og svamp.  

Fordele ved gasbeton / porebeton 

  • Enkelt og effektivt
  • Nem at forme
  • Let at håndtere
  • Uorganisk naturmateriale
  • Brandsikkert
  • Varmeisolerende
  • Søm- og skruefast

Specifikationer gasbeton Multiplade 

  • Tykkelse: 100 mm
  • Højde: 400 mm
  • Længde: 600 mm
  • Armering: Uarmeret

Fjederbeslag

Fjederbeslag skal anvendes, hvor en ny porebetonvæg støder op mod en eksisterende væg, og hvor opbygning i forbandt ikke er mulig. Anvendes hvor der er muligheder for bevægelighed i konstruktionen. Fjederbeslag kan endvidere anvendes ved montage mod loft. Placering: Pr. 120 cm vandret. Fastgørelse: Min. 1 stk. ekspansionssøm eller skrue vandret. 2 stk. 40 mm søm lodret. Fugetykkelse: Min. 2 x mulig nedbøjning.

Bølgesøm

Bølgesøm anvendes til at sikre samlinger af pladerne, så de bliver mere stabile. Bølgesømmene slås i med hammer og sættes pr 40-60cm.

Lim

Her anbefales en cementbaseret specielt fremstillet Multipladelim.

Limforbrug pr. plade er følgendde:

  • 60x40x5 cm: 0,25 kg/stk
  • 60x40x7,5 cm: 0,35 kg/stk
  • 60x40x10 cm: 0,45 kg/stk

Porebeton er den lette løsningen – både i vægt og håndterbarhed

Porebeton, gasbeton, letbeton, multiplade – det funktionelle byggemateriale har mange navne. Uanset hvilket navn du anvender, er denne form for beton en let vej til solide og håndterbare vægge.

Vægten er let, og det er omtrent lige så nem

t i opbygningen som legoklodser. Når du skal bygge nye indvendige vægge, er porebeton derfor et ideelt materiale.

Det kan bruges til både bærende og ikke-bærende vægge, og porebetonens lette vægt og den intuitive håndtering af blokkene vil desuden gøre din arbejdsgang mere effektiv. Du vil derfor hurtigt kunne se resultater

Hvad skal du bruge til at montere porebetonplader?

De fleste nybyggede huse har indvendige vægge af porebeton, for udover den lette håndterbarhed er anvendelsesmulighederne mange. Porebeton er f.eks. et optimalt produkt til vådrum, da fugt kan sive igennem det lette materiale. På den måde er du sikker på at undgå, at der opstår fugt og kan samtidig nemt og hurtigt få bygget f.eks. en flisevæg på til brusekabinen.

Har du bare brug for en ny skillevæg i et større rum, er porebeton også ideelt, for selvom selve betonen er let i vægt, vil væggen sagtens kunne holde til tunge billeder og spejle.

Skal du i gang med opsætningen af en væg i porebeton, har du brug for multiplader, lim, en limske og bølgesøm til fastmonteringen.

Porebetonpladerne kan derudover skæres til med en særlig grovtandet sav. På den måde kan du let tilpasse porebetonpladerne efter dine ønsker og få lige præcis den længde og bredde, du går efter.

Limning af porebetonpladerne

Når betonpladerne er skåret til, kan du begynde selve opbygningen. Ligesom legoklodser bygges betonpladerne ovenpå hinanden. Både ved brug af multiblokke og -plader af porebeton skal de altid anlægges med forskudte samlinger.

For at lime pladerne sammen skal du bruge regulært bloklim og tilhørende limske, der passer præcist til betonpladens bredde.

Hos os har kan du finde dem alle – både 5 cm, 7,5 cm og 10 cm, som svarer til målene på porebetonblokkene og multipladerne. Den hyppigst anvendte er 10 cm, da den passer ind i hele byggeprocessen.

Blokken fugtes med lidt vand for bedre vedhæftning, hvorefter limen puttes i limskeen og køres op ad porebetonpladens kant, så du limer enderne. Herefter sættes næste betonblok på, og du afslutter blokopbygningen ved at fugte på overfladen.

Drejer det sig om udvendige vægge, skal multipladerne afslutningsvis mures op med en tyk mørtelfuge, der gør væggen mere egnet til vind og vejr.

Sådan fastmonterer du plader af porebeton

Du fastmonterer porebetonpladerne ved hjælp af bølgesøm, som du slår imellem hver samling, når der er limet. Fremgangsmåden for fastmontering kan desuden se lidt anderledes ud for større konstruktioner, hvor der kan være behov for en decideret fastgørelse til eksisterende vægge.

Har du f.eks. bygget en ny indervæg i en tilbygning, kan du med fordel fræse en murbinder ind i porebetonvæggen, der forbinder den med huset.

FAQ

Hvad er gasbeton?

Gasbeton, porebeton eller letbeton er et porøst og let byggemateriale som oftest benyttes i form af blokke. De hyppigste benyttede blokke inden for renovering og nybyg er i størrelse 40x60 cm. Men findes også som regulære vægelementer. Mange trælaster tilbyder gasbeton i tykkelse 5 – 7,5 & 10 cm. Gasbeton er et meget populært byggemateriale overalt i verden.

Hvad er gasbeton lavet af?

IGasbeton er fremstillet af naturmaterialerne kalk, cement, sand, vand og aluminiumspulver. Gasbeton isolerer relativt godt på grund af lufthullerne i betonen. De første fabrikker til fremstilling af gasbetonprodukter blev bygget i Sverige for små 100 år siden.

Er gasbeton bærende?

Gasbeton kan godt produceres som bærende med ilagt jern. Net2trælast lagerføre bærende gasbetonoverliggere

Er gasbeton diffusionsåben?

Ja, gasbeton er diffusionsåbent, så fugt kan vandre igennem, uden at blokkene tager skade.

Er gasbeton isolerende?

Ja, der findes gasbetonblokke (speciel vare) som isolerer så godt, at der kan bygges lavenergihuse af dem.

Hvad er forskellen på porebeton, gasbeton og letbeton?

Det er én og samme ting. Den fagmæssigt korrekte betegnelse er "porebeton" hvilket også er navnet på materialet i Tyskland. I Sverige hedder det letbeton med I folkemunde kaldes blokkene dog ofte for gasbeton.