Træbeton

Faldende orden

10 varer

pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

10 varer

pr. side

Brug træbeton loftplader for at opnå en god akustik

Det kræver, at man har materialer i rummet, der har en åben overfladestruktur, og deraf en kort efterklangstid. De egenskaber finder du i træbeton loftplader. Det betyder at loftpladens åbne struktur absorberer lyden, så du vil opleve mindre støj i rummet, og at det er nemmere at høre, hvad der bliver sagt. Hårde og glatte overflader giver derimode en lang efterklangstid. Altså hvor længe en lyd er om at forsvinde i et lokale. Rum med en lang efterklangstid giver et rodet og støjende lydbillede og har en tendens til at give dårligere trivsel.

Træbeton er blevet yderst populært materiale til loft og vægge. Dette er formentlig på grund af en lav pris, flot udseende, og i mange tilfælde også en akustisk fordel i rummet.

Pladerne er lavet af træ og cement (heraf navnet træbeton), og har nogle fantastiske egenskaber i forhold til lyd, styrke og brand. Loftplader har taget de bedste egenskaber fra træ og cement: Naturlig åndbarhed fra træet og høj styrke fra cementen. Det er hærdnings- og afbindingsprocessen, der gør, at cementen i pladerne bliver til beton, og det er træets helt naturlige egenskaber, der gør materialet åndbart. Den gode kombination giver robuste plader, der tilmed kan optage og afgive fugt.