<strong>Fast</strong>
Levering
<strong>30 Day</strong>
Returret
Ring 75470433
100%
100% Sikker Betaling
<strong>Proudly</strong>
Dansk Stolthed

Græstrimmer / Buskrydder

Græstrimmer / Buskrydder

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Græstrimmer og buskrydder

Går du og overvejer at anskaffe dig en græstrimmer eller buskrydder? Måske er du i tvivl om, hvorvidt det er relevant for dig, din bolig og din situation? Så se med her!

Nedenfor kan du læse en kort gennemgang om, hvordan havemaskiner som disse kan gøre dit liv nemmere, hvad både en græstrimmer og en buskrydder kan, og hvilke overvejelser du skal gøre, hvis du vil anskaffe dig en eller flere til din ejendom.

Et nemmere haveliv med de rette maskiner 

Hvis du er en af de heldige danskere, som ejer en større grund eller have, så kender du måske allerede til både de velsignelser og forbandelser, som kommer med dette.

Med en grund kommer nemlig et vedligeholdelsesansvar. Og jo større grund, desto mere vedligeholdelse.

Mange danskere får sved på panden og ondt i rygge bare ved tanken om, at havesæsonen er på vej. Men faktisk behøver vedligeholdelse af en grund slet ikke være kedsommeligt, hårdt eller slidsomt på vores kroppe.  

Med de rette maskiner, bliver havearbejdet let som en leg – ja, måske endda ligefrem sjovt! Med en græstrimmer eller buskrydder, som er blandt de maskiner, som egner sig til flest mennesker og flest forskellige grunde, er du godt på vej til en sjovere havesæson.

Hvad er en græstrimmer?

En græstrimmer er, som navnet antyder, en maskine, som kan trimme græsset. Du kan se det lidt som en håndholdt barbermaskine til din have. Den er designet til at klippe græsset i kanterne af din plæne og fjerne ukrudt under buske, træer og på ujævnheder, hvor du ikke kan komme til med din plæneklipper.

Det er en god og let anvendelig maskine, som ofte kan tilpasse i længden med et teleskopskaft, så du mindsker belastningen på din krop, uanset hvor høj du er.

Desuden vejer de typisk kun et par kilo og er designet, så de er nemme at holde på og nemme at håndtere. Dette gør altså trimningen af plænen og de besværlige steder både lettere og sjovere. Slut med at kravle på knæ og fjerne ukrudt med de bare næver!

Hvad er en buskrydder?

Nogle vil måske mene, at en græstrimmer og en buskrydder er det samme, men der er faktisk en forskel. Og denne forskel er god at være opmærksom på, hvis du er på udkig efter en særlig funktion eller anvendelsesmulighed. Det er nemlig ikke alle græstrimmere, der også kan buskrydde.

Du kan derfor med fordel anskue en buskrydder som græstrimmerens storebror. Den er typisk større og tungere end en græstrimmer, men du kan også forvente mere af den.

En buskrydder har typisk to håndtag og en bæresele. Dette sikrer en god håndtering med maskinen på trods af, at den er tungere end en græstrimmer.

På langt de fleste buskryddere kan du også skifte klingen, så den passer til enten mindre behov eller større krat. En buskrydder kan altså bruges til de samme opgaver som en græstrimmer, men er velegnet til de større opgaver, såsom at fjerne mindre buske og krat, samt højt og tæt græs på større arealer.

Nogle buskryddere – særligt dem til svær bevoksning – er ganske tunge. Men der findes også lettere modeller, som belaster kroppen til mindre. Disse vil typisk veje mellem 5 og 7kg.

 

Hvad har du brug for?

Som du kan læse ovenfor, er det ikke ligegyldigt hvilken maskine, du anskaffer dig. Og når du endelig har besluttet dig for at gøre havearbejdet nemmere og sjovere, er det også vigtigt, at du investerer i en maskine, som passer til dine behov.

Du ved måske allerede nu, om du hælder mest til en græstrimmer eller buskrydder. Men et par sidste overvejelser, du kan gøre dig, er blandt andet, om du ønsker en benzin- eller eldreven maskine, samt hvorvidt støjreduktion er vigtigt for dig.

El- eller benzin?

Der findes i dag smarte batteridrevne græstrimmere og buskryddere. Det betyder, at du ikke skal kæmpe med en ledning for at nå alle hjørner af din grund og heller ikke være bange for at kappe ledningen i forbifarten. Du skal selvfølgelig bare huske at lade dine maskiner op, så er du sikret en behagelig og mobil oplevelse med havearbejdet. Vær dog opmærksom på, at ikke alle batterier holder længe, og det kan derfor være en god idé at købe et ekstra batteri, hvis du vælger denne model.

Gider du ikke bøvle med at lade batterier op og skifte dem undervejs, kan du i stedet anskaffe dig en maskine med benzinmotor. De har samme fordel i forhold til ikke at have en ledning, og mange af disse kommer med en pæn brændstofkapacitet, så du kan ordne hele haven i én ombæring.

Sidst, men ikke mindst, bør du som sagt overveje, om du vil prioritere en støjsvag maskine. De eldrevne er selv sagt mest støjsvage, men mange benzindrevne kommer i dag også med indkapslet motor, som reducerer larmen fra maskinen.