REGNVANDSTØNDER

Faldende orden

7 varer

pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

7 varer

pr. side

 

Regnvandstønder

Her på siden finder du et stort udvalg af regnvandstønder og tilbehør, der kan gøre det nemt for dig at spare penge, samtidigt med at du skåner miljøet. Når du vander blomsterne i din have med vandet fra en regnvandstønde, undgår du nemlig at skulle betale for at vande med rent drikkevand.

Samtidigt er du med til at lette det stigende pres på kloaksystemerne, der er et resultat af den øgede mængde af nedbør, vi oplever.

Regnvandet, der opsamles i regnvandstønder kan bruges til de fleste formål. Husk dog på, at vandet i en regnvandsbeholder kan indeholde bakterier, og at det derfor ikke egner sig som drikkevand eller til brug i urtehaven eller soppebassinnet.

Gratis vand — uden kalk!

Udover fra pengene, du sparer, ved at vande dine blomster og din græsplæne med nedbørsvand findes der også andre fordele ved regnvandstønder. Vidste du for eksempel, at regnvand indeholder mindre kalk end rent drikkevand fra vandhanen?

Dette betyder, at du med fordel kan bruge nedbøren til bilvasken, hvis du gerne vil undgå grimme kalkpletter på lakken. Det samme gælder for vinduespudsningen, rengøringen af drivhus med mere. Den mindre mængde kalk betyder også, at blomster og planter foretrækker regnvand fremfor postevand.

Regnvandstønder fås i forskellige størrelser, materialer og farver. De fleste tønder er lavet i plast og fås i naturlige farver såsom grøn eller brun, så de passer ind i omgivelserne og ikke skiller sig ud fra havens øvrige farver. Udover en camouflerende effekt medvirker farven også, at sollys ikke trænger igennem tønden og danner alger i vandet.

Der findes forskellige muligheder for, hvordan du vil anvende regnvandet. Du kan vælge at fylde din vandkande via tappehane, eller du kan tilkoble din haveslange.

Regnvandstønder fås i varierende størrelser på alt fra et par hundrede liter og opefter. De fleste mennesker investerer i regnvandstønder, der kan holde mellem 200 og 400 liter, hvilket passer godt til et almindeligt forbrug.

Vær opmærksom på, om regnvandstønden passer til din foretrukne placering, og husk på, at tøndernes mål i diameter ofte er forskellige fra top til bund.

Forskellige anvendelsesmuligheder og tilbehør

Der findes forskellige former for tilbehør, som du kan købe til din regnvandsbeholder, hvis du vil have det optimale ud af den. Det danske vejr kan være uforudsigeligt, og derfor kan du både komme til at stå i situationer, hvor du har brug for mere regnvand og situationer, hvor tønden er fyldt til randen.

Er det sidste tilfældet, findes der eksempelvis overløbskit, som du kan bruge til at lade det overskydende regnvand løbe ned i en rist eller et afløb. Har du en stor have med mange blomster, planter og en stor græsplæne, der skal vandes, eller er det en regnfuld periode, kan du med fordel investere i en ekstra regnvandsbeholder. Det er især en god idé, hvis du ikke har plads til en ekstra stor beholder.

Vælger du at gøre dette, kan du få gavn af et forbindelseskit, som gør det muligt at lade vandet løbe fra den første beholder over i den anden, så snart den første er ved at være fyldt helt op. Således vil den anden beholder langsomt begynde at blive fyldt med vandet fra den første beholder, der ellers ville være gået til spilde.

Vil du hellere have det overskydende vand i de regnfulde perioder til at løbe ud i kloakken, kan du benytte dig af et udlederkit, der både kan lede regnvandet fra nedløbsrøret til beholderen og fra beholderen tilbage til nedløbsrøret, så snart beholderen er fyldt op.

En regnvandsbeholder kan spare dig for mange penge, og pengene, du bruger på beholderen, vil således uden tvivl tjene sig selv ind igen. Husk på, at din regnvandstank skal tømmes for vand inden vinteren for at undgå at beholderen brister.