Letbeton

Faldende orden

7 varer

pr. side
Loading ...
Load More ...
Faldende orden

7 varer

pr. side

Hvad er letbeton?

Letbeton er dybest set beton, som vi kender det – bare med en lettere densitet. Det vil sige, at det har en lavere vægt uden at gå på kompromis med styrken og holdbarheden. Letbeton er en overkategori for porebeton, gasbeton og skumbeton

Om letbeton

Letbeton er fremstillet af sand, cement, vand, brændt kalk og lette tilslag såsom kalkfiller og flyveaske. Letbeton fremstilles af de naturligt forekommende materialer: kalk, sand og vand. I selve fremstillingsprocessen tilføjes aluminium, der virker som hævemiddel. Herigennem får letbetonen dens letgenkendelige porestruktur, som også er grunden til, at porebeton er en af materialets mange navne. Denne særlige struktur er med til at gøre betonen lettere i vægt og håndterbarhed.

Letbeton bruges til opbygning af indvendige vægge i stort set alt nybyggeri. Skillevægge, flisevægge, reoler er blot tre eksempler. Her anvendes multiblokke eller multiplader af letbeton, der fås i forskellige mål – typisk 40x60 cm.

Fordelene ved letbeton

Udover den lette vægt er letbeton et fantastisk gør-det-selv-produkt. Letbeton er desuden hurtigt at bygge med, og alle – lægfolk og nybegyndere – vil derfor være i stand til at gå i gang med en opbygning i letbeton.

Yderligere fordele:

  • Mange anvendelsesmuligheder
  • Hurtig etablering af vægge
  • God holdbarhed – en skillevæg i letbeton kan sagtens klare et tungt TV
  • Letbeton har en mere energieffektiv fremstillingsproces

Er der ulemper ved letbeton?

Ifølge fagfolk findes der stort set kun fordele ved dette materiale. Den lette beton kan bearbejdes af alle, der har lyst til give sig i kast med det.