<strong>Fast</strong>
Levering
<strong>30 Day</strong>
Returet
Ring 75470433
100%
100% Sikker Betaling
<strong>Proudly</strong>
Dansk Stolthed

Havetraktor

Havetraktor

1 vare(r)

pr. side

1 vare(r)

pr. side

Havetraktor

De fleste danskere elsker, når sommeren rammer Danmark med lune solstråler og en mild brise. Og noget af det allervigtigste for os danskere er en flot og grøn græsplæne til at matche din milde sommersæson.

Men for mange mennesker er en græsplæne lig med mange timers hårdt arbejde og vedligehold. Det kan hurtigt tage sommerglæden væk fra mange haveejere.

Heldigvis kan det hurtigt blive meget nemmere og sjovere at holde en flot og trimmet plæne hele sæsonen. Læs mere her, om hvad en havetraktor er, hvem den egner sig til, og hvordan du vælger den rette til din grund – uanset om du ejer en stor eller lille have.

Hold græsset pænt med en havetraktor

For mange bliver tankerne måske ledt hen på en stor industriel maskine, når de hører ordet havetraktor. Men en havetraktor er i virkeligheden bare en plæneklipper, som du kører på i stedet for at skubbe foran dig.

Den primære funktion i en havetraktor er nemt at slå græsset og holde plænen ensartet og flot hele vejen rundt uden at knokle i flere timer og få sved på panden. En havetraktor kommer let rundt på hele grunden i løbet af ganske kort tid. Og så kan du jo få tid til andre og sjovere gøremål i haven og boligen.

Desuden har en havetraktor typisk mange andre funktioner også. Du kan for eksempel - med det rette ekstraudstyr og tilbehør – også bruge den til at samle blade, tromle plænen, gøde eller andre praktiske funktioner, man kan have brug for som haveejer.

Kort sagt er en havetraktor altså en maskine, som kan gøre pasningen og vedligehold af din plæne nemmere, hurtigere og (meget!) sjovere.

Hvem bør anskaffe sig en havetraktor?

I dag tror mange stadig, at en havetraktor kun egner sig til folk med parklignende haver. Men faktisk findes der masser af mindre havetraktorer, som egner sig til alle os, der ikke har en fodboldplæne, men måske snarere er ejer af en almindelig villahave.

De små havetraktorer er typisk egnet til haver op til 1500 m2 og kan derfor også gøre livet nemmere for helt almindelige husejere mange steder.

Som udgangspunkt er en havetraktor rigtig god til de magelige haveejere, som ikke har lyst eller mulighed for at bruge mange timer hver måned på at klippe, trimme og vedligeholde plænen.

Men derudover er en havetraktor også utroligt velegnet til personer med gangbesvær eller anden fysisk udfordring, som gør arbejdet med en almindelig plæneklipper både uoverskueligt og smertefuldt.

Find en havetraktor, der passer perfekt til dit behov

Der findes i dag et enormt stort og appellerende udvalg, og der er helt sikkert en maskine, som passer til lige netop dit behov.

Det første, du skal overveje, er selvfølgelig at finde en maskine, som passer til størrelsen af din grund. De forskellige modeller er typisk designet til forskellige størrelser af plæner, så find en, der hverken er for stor eller lille. Til en stor plæne kan det for eksempel være smart at kigge efter en maskine med stor klippebredde og ditto brændstofkapacitet.

Hvis du har en meget ujævn plæne eller decideret kuperet terræn, så kig efter en maskine med flere hestekræfter – det får du brug for, hvis du skal lidt op og ned ad skråninger.

Mange havetraktorer bliver produceret, så de har træk på alle fire hjul. Vær særligt opmærksom på dette, hvis du har en ujævn grund, så du nemt kan navigere og ikke pludselig sidder fast.

Mange havetraktorer findes i et design, hvor det afklippede græs blæses ud på hver side af traktoren. Særligt på en stor grund kan det være en fordel at købe en havetraktor, som også har en opsamlingstank bag på. På den måde slipper du for at skulle samle en masse løst græs sammen på tværs af din grund efterfølgende.

Har du kun en plæne, kan du med fordel prioritere en havetraktor med stor klippebredde, så du sparer tid på opgaven.

Har du også bede og indretninger i din have uden græs, bør du kigge efter en havetraktor med lille venderadius – så bliver det nemmere at komme rundt om træer, buske og blomsterbede.  

Komfort og støjniveau

De fleste havetraktorer har et støjniveau på lidt knap 100 dB. Det varierer lidt fra model til model, så overvej, hvor kræsen du er med dette.

Det samme gælder komfort på maskinen – brug tid på at finde et sæde, du kan lide at sidde på, samt en maskine der føles naturlig og ergonomisk for dig.

Livet bliver lidt sødere med en havetraktor

Som du har kunne læse indtil nu, bliver livet både nemmere, sødere og sjovere med en havetraktor. Der er noget for en hver smag og for en hver plæne. Hvad end du blot er magelig eller leder efter den sidste redning - Hvis du skal kunne holde din have ud endnu en sæson, så er en havetraktor den rette investering.

Når først du har styr på, hvilken maskine som passer til dine behov, kan du nemt blive en gladere haveejer.

Hvis du ikke mener dit behov er så stort, kan du for eksempel slå dig sammen med nogle naboer om en kollektiv maskine og på den måde få masser af gavn og deles om både udgifter og vedligehold af maskinen. Det er både godt for jer, økonomien og klimaet at dele!